Hozzávalók: 2 kisebb cukkini, 12 dkg darált hús, 1-2 szelet füstölt húsos szalonna, só, bors, 1-2 csipetnyi bazsalikom és kakukkfű, olaj, a tetejére reszelt sajt.
A cukkinik belsejét kivájjuk, besózzuk, és lefelé fordítva állni hagyjuk, hogy a sótól keletkezett nedvesség ne maradjon a cukkinikben. Közben elkészítjük a tölteléket, olajon félig megpirítjuk a húst, az apró kockára vágott szalonnát, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és a szintén kockára vágott cukkini belsejét. Még együtt pirítjuk, majd megtöltjük vele a cukkiniket, megszórjuk a reszelt sajttal, kiolajozott tűzálló tálba tesszük, és sütőben, kezdetben fóliával lefedve, majd anélkül szép piros-barnára sütjük.
Párolt rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk, de önmagában fogyasztva is kitűnő nyári eledel. |